10 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ИМАМЕ В ДАМСКАТА ЧАНТА

10-неща-които-трябва-да-имаме-в-дамската-чанта

Дамската чанта е вещ, пълна с тайни! тя крие всичко, което една жена не иска да сподели със света и казва много за характера на притежателката си – разхвърляност или педантичност, фантазия или подреденост, скромност или кокетство… Като погледнете съдържанието на една дамска чанта, многобройните й джобове и прегради, всъщност може да разберете какво крие женската психика.

„Всеки ден е пътуване и всичко, от което се нуждаете, е в чантата ви“ – така пише Доминик Лоро, авторът на „Изкуството на простотата“ за този невинен елемент от дамския гардероб. Този уникален женски атрибут подчертава и разкрива характера на притежателката и в същото време ви позволява да скриете всички съкровища на ежедневието. 

И така, 10 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ИМАМЕ В ДАМСКАТА ЧАНТА

Всяка дамска чанта със сигурност трябва да включва елегантен портфейл, който да Съдържа: пари в брой, кредитни карти, документи и карти за идентичност. Въпреки че вече почти навсякъде може да плащате с дебитна или кредитна карта, или дори с приложение в телефона си, Винаги е добре да имате известна сума пари в брой, за да се чувствате комфортно, сигурно и да избегнете евентуални неудобни ситуации.

Мобилният телефон, разбира се, е друг задължителен елемент в чантата на всяка дама.  За някои жени това е само инструмент за бързи разговори или обмен на съобщения, но благодарение на множеството полезни приложения може да изпълнява много други функции – ще ви позволи да преглеждате имейли, докато пътувате, да заснемате красив кадър, докато сте на разходка в парка или да разгледате последните новини от страната и света.

Някои хора дори четат електронни книги на него! Струва си да се уверите, че го носите в специален калъф. Също както и ключовете, които най-често се „губят“ в дамската чанта. За любителите на минимализма добро решение ще бъдат ключовете с технология с един ключ, т.е. един ключ, изработен по поръчка, който може да се използва за отваряне на всички ключалки.

Във всяка дамска чанта има поне една козметика – защитен балсам за устни или любимо червило, крем за ръце или матираща пудра. Жените, които искат да бъдат подготвени за всякакви обстоятелства и ценят реда, трябва да изберат удобна козметична чанта. Такъв предмет ще побере любимата ви козметика и ще скрие необходимите хигиенни продукти. Когато избирате дамска чанта, си струва да изберете просторен модел, който е идеален за ежедневието като може да използвате органайзер за чанта, за да разпределите съдържанието.

Една дамска чанта може да побере много повече от лични ежедневни вещи като телефон и портфейл. Вглеждайки се по-дълбоко, се оказва, че много жени крият собствените си ценности и това, което най-добре ги определя.

Слънчевите очила със сигурност са един от тези елементи. Освен че предпазват очите ви, те подчертават индивидуалния ви стил. В чантата на елегантна бизнесдама слънчевите очила ще бъдат семпли и класически.

Въпреки че новите технологии доминират в ежедневието, традиционните методи все още могат да бъдат полезни. Несъмнено си струва да носите любима химикалка в чантата си – ще ви бъде полезно за подписване на договор или записване на важна информация. Може бързо да впишем нещо или да водим бележки в бележник или календар. 

В допълнение към тези артикули си струва да носите визитка в чантата си. Тази малка, елегантна кутийка идеално ще допълни вашата бизнес визия и ще добави класа и престиж по време на важна среща.

И накрая, това, което си струва да не пропуснете, е нещо за похапване. Пакет сушени плодове, зърнено блокче, любим плод или малко вода ще ви бъдат полезни особено в интензивен ден – когато нямате време за втора закуска.

Струва си да погледнете в чантата си и да прегледате съдържанието й. Може би ще се окаже, че някои от „съкровищата“, вътре, са излишни или са доказателство, че сме привързани към неща, които не използваме в ежедневието си. Тогава препоръчваме да оставите най-необходимото, защото редът в чантата е важен, улеснява и определя реда в живота ви!

Ако статията ви е харесала, разгледайте и другите съвети в блог-сайта ни.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *