Какво искат жените?

Какво искат жените?

Какво искат жените? Ще се изненадате, но това изобщо няма да е свързано с „Как да си намерим богат съпруг“ . Ще ви изненадам – ​​нуждите на жените не свършват с изречението „И заживели дълго и щастливо“, направо от филма „Хубава жена“. В крайна сметка не всяка жена е бедна Пепеляшка , която може да бъде спасена само от богат и красив мъж. Какво искат жените, ако не принц?

Казват, че всяка принцеса чака своя принц на бял кон. Познаваме тази история от почти всяка приказка за принцеси. И всъщност много момичета вероятно си представят живота си по този начин. Не, сериозно, изобщо не. Времената, в които момичетата се надяваха, че богатият портфейл на партньора им ще бъде противоотрова за цялото зло на този свят, отдавна отминаха.

Ако сте чували, че като мъж всичко, което трябва да направите, е да имате дебел портфейл и да сте добри в леглото и едно момиче ще бъде вашето – сменете източника. Жената ще се радва, че имате пари и познавате ars amandi , но това не е достатъчно, за да поддържате връзката. Такива връзки обикновено се броят в часове…

И така, какво просто искат жените от живота, ако не пари и секс? Нека ви споделя моите мисли.

Какво искат жените? – Жените искат равенство

Жените искат да бъдат третирани по същия начин като мъжете – и нямам предвид някакви крайни, феминистки лозунги. Също като мъжете, те искат да получат добро образование в областта, която ги интересува, независимо от пола им. Същото е и с работата. Днес никой не е изненадан от пожарникар или жена войник.

Жените искат да се развиват, да напредват и да заемат ръководни позиции . Една жена също иска да бъде активен член на обществото, играейки социални и политически роли. Въпреки че отдавна са си извоювали това право, постигането на реални резултати все още не е толкова лесно.

Жените също искат да печелят по подобен начин, тъй като все още има значителни разлики в доходите на жените и мъжете на подобни позиции. Искат да си поделят и домакинските задължения, тъй като патриархалният семеен модел, при който бащата печели пари, а жената се грижи за къщата, отдавна е останал в миналото.

Какво искат жените? – Жените имат нужда от разбиране и приемане

Да, жените имат нужда от разбиране. Да бъдеш чут и разбран е една от най-важните нужди на всеки човек . Всеки от нас иска да постигне определени цели, има собствени убеждения и ценностна система, която следва. Това не означава, че другите трябва да са съгласни с всичко, важно е да уважават нечии различия.

Жените искат разбиране и приемане у дома, сред най-близките членове на семейството и най-вече от партньора. Те искат да изразят мнението си и освен това очакват партньорът им да се опита да ги разбере и да види тяхната гледна точка. Същото важи и за очакванията на работното място.

Жените искат да бъдат разбрани на много нива . От мироглед до ежедневни дребни неща. Понякога те трябва да обсъдят или да преговарят по важни за тях въпроси, а друг път просто трябва да говорят за тривиални теми, за да се изпуснат един друг.

Жените също обичат да се вслушват в нечии мнения, но не е ясно дали ще имат полза от тях. Най-важното е, че някой не само слуша какво казва жената и небрежно мърмори „хм“, важното е да участва активно в разговора.

Затова е важно хората около нас да са тези, които държат на добрите отношения с нас. Връзка, в която се разбираме и преди всичко се опитваме да приемем различията помежду си.

Какво искат жените? – Чувството за сигурност е важно за една жена

Въпреки всичко искаме да се чувстваме в безопасност. И то по много начини. Жените искат да имат на кого да се опрат и да помогнат в трудни моменти. Тогава те търсят подкрепа от своите близки: съпруг, партньор, родители, приятели или братя и сестри. Важно е да имаме някой, на когото можем да разчитаме, когато имаме нужда.

Всеки от нас също иска да има собствено място, независимо дали е на етапа да има собствена стая в семейния дом или собствен апартамент или къща. Днес не ни е достатъчно бъдещият ни съпруг да има къща, в която да се нанесе, защото статистически понякога браковете се разпадат и какво тогава?

Финансова възглавница и спестявания. Противно на външния вид, жените бързо разбраха, че без финансова независимост няма какво да направите в живота, без да поискате нечие съгласие. Днес жените искат да бъдат независими и парите, които спестяват, дават тази независимост заедно с чувство за сигурност.

Какво искат жените? – Жените искат да развият своите страсти

Някога страстта на всяка жена беше отглеждането на деца и грижата за дома. Днес не всеки от нас иска да играе такава роля. Днес се целим далеч и достигаме високо. Нашите мечти и страсти са неограничени. Искаме да пътуваме, да практикуваме екстремни спортове и да провеждаме експерименти. И най-важното е, че повечето от нас успяват да съвместят тези страсти със семейния живот.

Това, което искаме, е пълна подкрепа в развитието на нашите страсти от нашия партньор или семейство. Искаме да имаме време за уроци по танци, семинари по психология или уроци по испански. Ако семейството ни не само може да ни подкрепи в това, но и знае как да оцени усилията ни, ние се чувстваме щастливи и изпълнени. И това е смисълът на живота, нали?

Какво искат жените? – Доверието дава на жената усещане за свобода

Всички нужди на една жена включват доверие. Ако имаме някой до себе си, който ни вярва, можем да се чувстваме спокойни. Не е нужно да обясняваме действията и решенията си. Чувстваме абсолютен мир, защото знаем, че можем да бъдем себе си.

Връзките, основани на подозрения, обвинения или ревност, са уморителни и изключително стресиращи. Неустойчиво в дългосрочен план. Всеки иска да действа свободно и да чувства, че близките му имат доверие. Това е изключително важно за „здрав дух“.  

Доверието е като билет за пътуване. Като го държим в ръцете си, не е нужно да се притесняваме дали ще получим билет, когато контрольорът се качи в автобуса.

Ако вече знаете какво искат жените, ще ви дам няколко последни съвета като грижовен партньор:

  1. Дайте на една жена това, което очаквате.
  2. Слушайте я дори и да не сте съгласни с нея.
  3. Бъдете й опора.
  4. Подкрепете я в развитието на нейните страсти.
  5. Приемете я такава, каквато е и й се доверете.

Ако статията „Какво искат жените?“ ви е харесала, разгледайте и другите съвети в блога ни.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *