Как да отпразнуваме раждането на дете?

Как да отпразнуваме раждането на дете?

Раждането на дете е специално, дори вълшебно време, което е трудно да се опише с думи. Всичко се променя в живота на младите родители, особено ако празнуват раждането на първото си дете. Ако се чудите как да отпразнувате началото на живота на вашето бебе, не пропускайте да прочетете тази статия.

Фотосесия от първите дни от живота

Когато се появи нов член на семейството, за родителите и бабите и дядовците е много изкушаващо да уловят всички моменти, свързани с тях.  Няма значение, че бебето само спи през повечето време.  Радостта, причинена от раждането на дете, обикновено е толкова голяма, че обикновеният наблюдател не може да разбере защо някой иска постоянно да прави снимки на спящо новородено. Тези снимки обаче, отпечатани и събрани в голям албум, ще бъдат  красив сувенир за цялото семейство и най-вече за детето, когато порасне и иска да знае подробности около раждането си.

Можете сами да подготвите албум за снимки, но ако искате нещо по-професионално, стилизирано и с интересна аранжировка, нищо не ви пречи да заведете детето си на  фотосесии за новородени бебета. Фотосесиите за новородени са доста специфична област, която трябва да постави като приоритет безопасността на малкия модел. Можете да поставите снимките в албум или да ги поставите в рамка и да ги закачите на стената.

Поздравителна картичка

Поздравителната картичка за раждане на бебе е един от конвенционалните начини да отпразнувате пристигането на нов член на семейството. Можете сами да направите такава карта или да си купите готова, например в магазините за канцеларски материали. Това, което говори в полза на отбелязването на раждането с (не)обикновена картичка, е нейната  простота и приносът и участието на отделните членове на семейството .

Представете си, че когато вашето мъниче порасне, то ще отвори картичката и ще види пожелания и подписи от своите близки: родители, баби и дядовци, по-големи братя и сестри, лели и чичовци, кръстници и приятели.  Колкото повече подписи съберете, толкова повече младият човек ще осъзнае колко важен е бил моментът на неговото раждане в сърцата на толкова много хора.

Картата може да бъде персонализирана. Нищо не пречи да съчетаете тази идея с горепосочената фотография, изготвена от професионално студио.

Персонализирана джаджа

Струва си да знаете, че можете да персонализирате аксесоари като:

  • Залъгалки;
  • възглавници;
  • бодита;
  • одеяла;
  • Кутии за съкровища;
  • Чорапи;
  • Обувки.

Джаджи, аксесоари, дрехи или други предмети могат да се съхраняват в килера в продължение на много години. Най-често откриваме интересни неща, докато подреждаме – представете си какво ще се случи, ако покажете на тийнейджър или пораснало дете обувките, с които е направило първите си стъпки, или тениска с неговото име и дата на раждане.  Намирането на отдавна забравени предмети от детството ви е чудесна възможност да си припомните. Да разказвам невероятни истории и да се връщам към безгрижните времена.

Парти в тесен семеен кръг

Парти в тесен семеен кръг е почти задължителен елемент от отпразнуването на новия живот. Поканете най-близките си роднини и приятели. Направете си много снимки и запазете спомени за този вълшебен незабравим момент от живота ви.

За да обобщим, най-простите идеи са универсални и винаги ще работят. Знаете ли вече какъв подарък ще подарите на вашето малко съкровище?

Ако статията „Как да отпразнуваме раждането на дете?“ ви е харесала, разгледайте и другите съвети в блога ни.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *