Годежен пръстен – кой камък да избера?

Годежен пръстен – кой камък да избера

Обикновено свързваме годежния пръстен с красив, искрящ диамант. Все пак живеем във времена на неограничени възможности, така че в този случай имаме повече от един камък за избор. Все по-често носим бижута, украсени с други минерали. Интересното е, че всеки от тях има своя уникална символика и значение, а разширената цветова палитра ви позволява да съобразите по-добре модела с вкуса на човека, с когото ще общувате в бъдеще.

Какво трябва да имате предвид при избора на камък за годежен пръстен?

Изборът на камък за годежен пръстен зависи основно от личните предпочитания и вкуса на човека, който ще го носи . Струва си да надникнете в кутията на любимата и да проверите какви камъни доминират в нея и да обърнете внимание на цветовата палитра в нейния гардероб. По-малко популярен, но важен за някои критерий е изборът на камък поради неговата символика и значение. В следващите параграфи ще намерите предложения за различни камъни, използвани в годежни пръстени, заедно с техните значения и свойства.

Диамант: най-добрият приятел на жената

Диамантите са традиционен и много популярен, ако не и най-популярният избор за годежни пръстени. Те символизират вечността, любовта и твърдостта . Те са и едни от най-издръжливите скъпоценни камъни, което ги прави идеален избор за пръстен, който е предназначен да се носи всеки ден. В края на краищата това е най-твърдото вещество, известно на човека и се среща в природата. Самото име на камъка на латински означава „непобедим“, „неразрушим“.

Годежен пръстен с диамант

Сапфир – камък на чистотата и верността

Сапфирът е вторият по твърдост минерал след диаманта, което го прави много желан материал в бижутерията. Той е издръжлив и устойчив на повечето драскотини. Тези красиви камъни, най-често сини на цвят, символизират вярност, честност, вярност и семейно щастие . Те също така се свързват с ценности като мъдрост и мир.

Пръстен със сапфир

Рубин, камък с темперамент

Рубинът , от латински rubens (червен), е един от най-твърдите скъпоценни камъни, открити в природата. Рубините символизират любов, страст, огън и енергия . Смятат се и за защитни камъни, които носят късмет и положителна енергия на притежателя си. Подходящ е за хора с огнен темперамент и жизнена енергия. Според някои от многото суеверия той трябвало да предпазва от предателство, да носи късмет в любовта и да улеснява придобиването на богатство. Като оставим настрана суеверните послания, това несъмнено е красив камък, който все по-често се среща в годежните пръстени.

Пръстен с рубин

Зеленото на изумруда е символ на надеждата

Изумрудите са зелени камъни, които символизират хармония, надежда и прераждане, любов и вярност . Името им идва от гръцкото smaragdos , което означава „зелен камък“. Те са редки и красиви, което ги прави изключителен избор за годежни пръстени. И до днес пръстените с изумруди често се предават от поколение на поколение . Подаряването на такова бижу на човек от следващата линия на семейството може да бъде свързано с намерението да му даде и добрата енергия и щастието, което е донесъл на своя предшественик.

Изумруден пръстен

Аметист – камък на баланса

Аметистите са лилави камъни, които символизират мир, защита и баланс . Те също така се считат за защитни камъни, които помагат при справяне със стреса и негативните емоции. В много култури се е смятало, че аметистът има способността да почиства и защитава своя носител от негативна енергия и външни влияния. Смятало се, че носенето на аметист може да осигури физическа, емоционална и духовна грижа. Според легендата за Св. Валентин носеше пръстен с купидон, издълбан от аметист, което правеше този камък знак за истинска, вечна любов през Средновековието.

Пръстен с аметист

Годежен пръстен, подходящ за вашия характер

Както можете да видите, символиката, която се е развила около скъпоценните камъни, е много богата и е свързана с нашето възприятие за цветове, легенди и културни условия. Съгласуването на камъка с личността на любимия може да се окаже изключително точна стратегия . Обосноваването на избора ще ни позволи да спечелим точки като романтични хора, за които темпераментът на избрания е важен.

Ако статията ви е харесала, разгледайте и другите съвети в блог-сайта ни.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *