Как да окачите завеси, без да правите дупки? 7 практични и лесни идеи

как-да-окачите-завеси

Как да окачите завеси, без да правите дупки?

7 механизма, които ще ви позволят да закачите завесите във всяка стая без нужда от винтове или бормашини. Причините могат да бъдат много, независимо дали сте под наем или просто не искате да дупчите стената на къщата си, тези идеи са идеални за вас.

Причините за избягване на дупки в стените могат да бъдат много и различни, от това да не сте майстор, да живеете в апартамент под наем или просто да не искате да дупчите любимите си стени. 

В днешно време има много начини да  закачите завеси, без да причинявате щети и които ще ви позволят да запазите безопасност.  Единствената работа, която ще имате, е да изберете кое най-добре отговаря на вашите нужди и размера и вида на завесата,  която искате да окачите. 

В miramarket.eu имаме добри новини, направили сме компилация от практични идеи  за  окачване на пердета без дупки. 

7 алтернативи за окачване на завеси, без да правите дупки

Закачете завесите със залепващи куки

Най-лесната, удобна и икономична система за  закачане на пердета, без да се правят дупки  в стената, е използването на куки със залепване. Те се закачат за стената благодарение на лепилото, което са вградили производителите и следващата стъпка ще бъде да поставите пръта с пердетата. Един съвет, опитайте се да оставите залепената кука да почине, без пердето, поне час, за да подейства лепилото.

Едно от големите предимства на този механизъм е, че може да го намерите във всеки магазин за пердета и декорации.

Корнизи за пердета Twist & Fit

Подобно на обикновен обтегач, корнизите Twist & Fit се усукват, регулират и закрепват по протежение на прозореца. Дизайнът му създава впечатление за отделна кука и въдица, но всъщност е едно цяло.

Закачете завесите на разтегателен прът

Разтегателните  корнизи  се поставят между две стени или прозорци и благодарение на натиска върху тях се задържат. Това е друг много често срещан начин за окачване на завеси, без да правите дупки в стената. Със сигурност сте виждали тази система на окачване на завеси за душ.

Преди да започнете да монтирате разтегателните пръти, уверете се, че разстоянието между стените е по-малко от дължината на пръта.

Закачете завесите със залепващи пръчки

Подобно на залепващите куки, ние можем да окачим нашите завеси със  залепващи пръти. Те се залепват за стената, без да е необходимо да се пробиват дупки. Не забравяйте да почистите добре повърхността на стената, за да избегнете неравности, които биха попречили на перфектното залепване.

Магнитна лента

Магнитните пръти са най-рядко срещаният механизъм, но все пак са много привлекателна опция, ако имате стени или метални повърхности. Къде можете да ги използвате? Най-често срещаното място, където можем да ги окачим, е дограмата.

Закачете завесите с куки

Корнизите за завеси с куки се закрепват към горната рамка на вратите или прозорците, като по този начин остават вложени. Те са друго решение да можете да окачите пердета без да правите дупки, а също и без да използвате лепило. Имайте предвид, че този механизъм ще работи само за прозорци, които могат да се отварят, но не и за фиксирани прозорци.

Корнизи за завеси с куки се използват широко в кухни, за окачване на кърпи или в бани за окачване на хавлии, въпреки че могат да се използват и за окачване на завеси.

Закачете завеси с велкро

Със сигурност това е  най-лесния механизъм от всички  изложени досега за закачане на пердета, без да се правят дупки в стената. Не само е много лесен за инсталиране, но и  ви спестява закупуването на корнизи за пердета. Просто трябва да зашиете едната страна на велкрото към горната част на завесата, а другата да залепите на стената или прозореца, където искате да я поставите. Недостатъкът на този метод? Няма да можете да дръпнете завесата толкова лесно, колкото ако виси на прът. От друга страна, можете да отлепите тъканта и да я залепите отново по всяко време.

Има завеси, които вече идват с прикрепено велкро, но най-хубавото на тази система е, че можете да изберете всякакъв плат и ще трябва само да пришиете велкро лента към него.

Ако статията ви е харесала, разгледайте и другите съвети в блог-сайта ни.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *