Можете ли да комбинираме злато и сребро?

Можете ли да комбинираме злато и сребро?

Доскоро имаше разпространени схващания, че някои неща не трябва да се комбинират. Черното абсолютно не съвпадаше с кафявото, точно както тъмносиньото, спортните обувки се носеха само с анцузи, а златните бижута абсолютно не се комбинираха със среброто. Интересуваме се от последния случай. Нека го разгледаме по-отблизо и да видим дали наистина е толкова ужасен гаф? Но дали това е остатък от стари вярвания?

Можете ли да комбинираме злато и сребро?
Може ли да комбинираме злато и сребро?

Можете ли да комбинираме злато и сребро – трудна любов или перфектно съвпадение

Нека първо разгледаме не въпроса дали среброто и златото могат да се комбинират, а дали трябва да се направи? Това не винаги е добър избор. Приема се, че бижутата от розово злато са неутрални и подхождат както на топли, така и на студени тонове на кожата. По-различно е положението със среброто, което идеално се вписва в студените тонове и вида красота на зимата и лятото. Хората с топла кожа, говорим за типична есенна и пролетна кожа, трябва да предпочитат бижута в нюанс на класическо жълто злато. Така че, ако искаме да подчертаем ценностите на нашата красота, трябва да избягваме експерименти като комбинирането на сребро със злато. Това се отнася главно за бижута, които са близо до лицето, т.е. дамски обеци , верижки и колиета . Ако се спрем на двуцветна гривна или часовник, не е нужно да се придържаме към тоновете, които ни отиват.

Съчетаването на злато със сребро – някога и сега

Доскоро се приемаше, че цялото облекло, включително аксесоарите и бижутата, трябва да представлява едно цяло. Дамите обърнаха внимание и на най-малкия детайл. Те съчетаха златни бижута със златна катарама за колан и закопчалка за чанта. Това беше белег на елегантна жена. В днешно време повечето от нас не обръщат внимание на това. Подхождаме към този въпрос по-спокойно, което се забелязва и от дизайнери, стилисти и бижутери. Тази тенденция се демонстрира най-добре от колекции, които съчетават два цвята в един продукт. Това е много практично. Ако се спрем на двуцветен часовник , можем да го съчетаем както със златни, така и със сребърни бижута. Обобщавайки, в днешно време можем да комбинираме тези два цвята и метали, при условие, че ние самите харесваме този тип комбинация.

Модерни и красиви двуцветни бижута

Както вече споменахме, бижутерската индустрия доста бързо подхвана тенденцията и започна да създава цели колекции в двуцветен цвят. Множеството дизайни гарантират, че всеки ще намери нещо за себе си. По-долу представяме някои от нашите предложения от известни и популярни марки, като немската Coeur de Lion или скандинавската Skagen. Черешката на тортата е металната марка Bonore, която създава висококачествени бижута от злато и скъпоценни камъни.

Бижута, които ви отиват

Можете ли да носите сребро със злато? Разбира се можете да. Нека помним, че винаги си струва да следвате собствения си вкус, а не модата. Ако решим, че нещо ни отива и се чувстваме добре в нещо, нека го носим. А ако имате нужда от вдъхновение и искате да се запознаете с най-новите тенденции следете нашия блог.

Ако статията ви е харесала, разгледайте и другите съвети в блог-сайта ни.

Последвайте ни и във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *